Na vsebino

Umetnostna ekskurzija v Milano

V četrtek, 11. maja, so se dijaki prvega letnika črnomaljske gimnazije in dijaki 2. ter 3. letnika gimnazije, ki obiskujejo izbirni predmet ITS Likovna umetnost in Lepota odpravili na dvodnevno umetnostno ekskurzijo v Milano.

Na pot smo krenili v zgodnjih jutranjih urah in si ob prihodu v prestolnico mode najprej ogledali Fondazione Prada, ki je posvečen sodobni umetnosti. Nato smo se odpravili v center Milana in si ogledali ključne znamenitosti: Castello Sforzesco, Teatro alla Scala, Galleria Vittorio Emanuele, modno četrt in Milansko katedralo.

Nato smo imeli prosto za samostojno raziskovanje mesta. Pozno popoldne smo se odpravili v tipično italijansko restavracijo po principu: »jej kolikor zmoreš«, kjer smo jedli dobre italijanske pice in sladico tiramisu. Sledila je nastanitev v hotelu.

Naslednji dan smo si ogledali Museo Nazionale della scienza e della tecnologia »Leonardo da Vinci«, tehniški muzej, kjer smo videli vse – od izumov Leonarda da Vincija do izumov 20. stoletja. Sledil je obisk muzeja glasbil, ki ima več sto različnih glasbil na ogled. Po obiskih muzejev smo se za krajši čas še podali na zadnje raziskovanje mesta, nato pa je sledila vožnja proti domu.

Vir: Srednja šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj