Na vsebino

Timon Klobučar na srečanju otroških ustvarjalcev kamišibaja

Srečanja se je udeležil tudi Timon Klobučar, udeleženec delavnice Moj prvi kamišibaj, ki je marca lani potekala v Knjižnici Črnomelj v izvedbi KUD Zlata Skledica. Skupaj z mamico Bojano sta svoje doživetje opisala tako:

V nedeljo, 17. oktobra, se je v srednjeveški vasici Štanjel zgodilo prvo srečanje otroških ustvarjalcev kamišibaja, z udeleženci iz vse Slovenije. Na povabilo organizatorja dogodka, gospe Vlaste Markočič iz Štanjela in JSKD območne izpostave Sežana, se je pod mentorstvom Brede Kočevar na srečanju predstavil tudi Timon Klobučar, mladi kamišibajkar iz Črnomlja. Štanjelski grad so zapolnile zanimive zgodbe, ki so jih pripovedovali otroci iz celotne države. Tako so se vrstile številne pravljice, miti in legende ter pesmice, pa tudi zgodbica o nagajivem petelinčku, ki jo je predstavil udeleženec iz Bele krajine.

Timon: »Na srečanju mi je bilo najbolj všeč ko sem nastopal v viteški dvorani na odru. Na koncu smo udeleženci dobili priznanja in darila. Pred nastopom smo imeli dovolj časa obiskati Štanjel, ki je zelo lepo mesto s starimi kamnitimi hišami in galerijami. V eni sem dobil leseni magnetek. Hvala tudi učiteljici Bredi, ki mi pomaga in mi je poklonila lep leseni oder za nastope«.

Naj ob tem še povemo, da bo prihodnje leto Bela krajina gostila Slovenski festival kamišibaj gledališča.

Vir: foto: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj