Na vsebino

Tekmovanje Mladina in gore

V soboto, 19. 11. 2022, se je na OŠ narodnega heroja Maksa Pečarja Črnuče odvijalo regijsko tekmovanje Mladina in gore, kjer so učenci osnovnih šol dokazovali svoje znanje o planinstvu, gorništvu, prvi pomoči in ostalih temah, ki so povezane s planinstvom. Tekmovanja se je udeležilo 33 ekip, med njimi kar dve z naše šole – Loka in Črni močeril.

Po odpisanem tekmovanju so se učenci udeležili delavnic. Predvsem jim je bila všeč predstavitev opreme za varno gibanje v gorah ter Gorske reševalne zveze, ki je predstavila potek reševanja v gorah z reševalnimi psi.

Učenci so bili navdušeni tudi nad igrali pred šolo, ki so jih z veseljem preizkusili, ob tem pa se spraševali, ali bomo tudi mi kmalu imeli takšna igrala.

Obe ekipi, ki so ju sestavljali Katarina Absec, Marjetka Absec, Mark Jurij Črnič, Matija Hutar, Lina Kobetič Stipanič, Jurij Majerle in Žan Stegne, so pokazali veliko gorniškega znanja. Žal je ekipi Loka le malo zmanjkalo za uvrstitev na državno tekmovanje.

Ekipama čestitamo za odlično zastopanje šole na tekmovanju.

Vir: OŠ Loka Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj