Na vsebino

Svetniki tudi o rebalansu in parkiranju v Metliki

Foto: Robert Kokol
Foto: Robert Kokol

Metliški občinski svetniki so na včerajšnji 24. redni seji v Kulturnem domu Metlika, obravnavali 12 točk dnevnega reda, za kar so porabili dobri dve uri.

Po sprejemu zapisnika prejšnje seje so najprej potrdili predlog Odloka o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki povzema vse bistvene sestavine in določbe veljavne zakonodaje s tega področja. Na njegovi podlagi se bo ustrezno uredil sistem zaščite, reševanja in pomoči ter izvajanja nalog javne gasilske službe.

Potrdili so tudi odlok o ureditvi mirujočega prometa v občini, na podlagi katerega bodo sprejeli pravilnike, ki bodo natančno določali ureditev parkiranja v Metliki. Sprejeta sta bila tudi odloka o spremembi meje območij naselij Radovica in Radoši ter o dodeljevanju denarnih spodbud dijakom Srednje šole Črnomelj.

Največ razprave je bilo na seji namenjene obravnavi predloga Odloka o letošnjem drugem rebalansu občinskega proračuna, ki je bil tudi potrjen. V povezavi s sprejemom rebalansa, je bil sprejet tudi sklep o določitvi skupne vrednosti pravnih poslov, ki niso predvideni v veljavnem načrtu ravnanja z nepremičnim premoženjem Občine Metlika v letu 2022.

Člani občinskega sveta so se seznanili tudi o izredni dodelitvi stanovanja v najem, sprejetih je bilo vseh sedem premoženjsko pravnih zadev ter sklep o izdaji soglasja k zadolžitvi javnega zavoda Zavod za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika.

Sejo so zaključili s pobudami in odgovori na vprašanja članov sveta, so še sporočili z Občine Metlika.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj