Na vsebino

Stara Metlika (215)

Metliški malarji na praznovanju mojstrove 70-letnice

Anton Černič:

"Ne vem, če bo še kdaj skupaj toliko malarjev domačinov kot jih je na tej sliki. Bilo je pred 29 leti 7. 12. 1994. Na sliki smo tisti, ki smo se izučili pri mojstru Juliju Bezku za malarje in tudi tisti, ki so bili pri njemu samo zaposleni. Zbrali smo se in skupaj z mojstrom in praznovali njegovo 70 letnico. Žal se vsi niso mogli udeležiti, bila pa nas je večina. Od takrat jih ni danes kar nekaj več med nami, tudi mojstra in njegove žene.

Škoda, ker se nočejo mladi očiti več tega lepega poklica. Žal je treba fizično delati, zato ni zanimivo. Marsikaj je bilo v Metliki sponzorsko narejeno od teh fantov na sliki, vendar to ni nikjer zapisano ali pa, da bi obstajale kakšne slike. Vendar tako to je.

Sedijo z leve : Janko Kolenac, Jože Kerč, Vasko Lazukin, Stane Križan, Martina Bezek žena mojstra in Anton Černič

Stojijo z leve: Tonček Nemanič, Pavel Lipej, Niko Hranilovič, Slavo Bezek, Jože Bezek, Stanko Trček, Andrej Koplan, Jože Stanešič, Janko Badovinac, Mišo Bosanc, Julij Bezek - mojster in Jože Ružič."

Vir: Stara Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj