Na vsebino

Stanje na cestah in vremenska napoved

Vahta
Vahta

V Beli krajini trenutno sneži. V večjem delu države naj bi snežilo vse do srede. Vozne razmere bodo slabše kot običajno, zato bodo daljši tudi potovalni časi. Na pot se ne odpravljajte brez zimske opreme.

Ponoči bo oblačno. Ob morju bo deževalo, drugod snežilo. Sneženje bo v drugi polovici noči v severni in severozahodni Sloveniji v glavnem ponehalo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ponekod bo veter gradil zamete. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, ob morju do 3 °C.

Tudi jutri bo oblačno, predvsem na jugu in vzhodu države bo občasno še rahlo snežilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja, ki bo čez dan slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem okoli 5 °C.

V sredo bo večinoma sončno, v vzhodnih krajih pa zmerno do pretežno oblačno. V četrtek in petek bo precej jasno. Jutra bodo zelo mrzla, ponekod po nižinah bo megla.

Nad severnim Sredozemljem je šibko ciklonsko območje. Z vzhodnikom k nam v spodnjih plasteh ozračja priteka dokaj hladen in vlažen zrak.

Vir: Promet.si, ARSO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj