Na vsebino

Šola zdravja z mednarodno nagrado Fit for Life 2023

Z veseljem sporočamo, da je bilo Društvo Šola zdravja (DŠZ) nagrajeno s strani Fundacije Fit for Life, ki ima sedež v Ženevi. Med več kot 350 prijavami, prejetimi iz več kot 80 držav sveta je bilo DŠZ izbrano za enega od štirih nagrajencev nagrade Fit for Life 2023.

Letošnji nagrajenci:

  • The Filo Project (Združeno kraljevstvo)
  • Zeitpolster (Avstrija)
  • Društvo Šola zdravja (Slovenija)
  • ExWell Medical (Irska)

Fundacija vsako leto podeli nepovratna sredstva v višini 100.000 evrov štirim neprofitnim organizacijam ali socialnim podjetjem, ki izvajajo pionirske projekte za spodbujanje vseživljenjske kondicije, mobilnosti in zdravja v starajočih se družbah po vsem svetu. Letos je prepoznala DŠZ kot visoko uspešno organizacijo, inovativno in vplivno na področju aktivnega življenja in zdravega staranja.

V trifaznem postopku je DŠZ fundacijo prepričalo v svojo kakovost in velik učinek na aktivno življenje starejših, članov društva ter potencial za razvoj društva. Fundacija bo zagotovila večletno podporo in mednarodno prepoznavnost projekta društva, v družbi drugih visokokakovostnih projektov, ki spodbujajo vseživljenjsko telesno pripravljenost in zdravje ljudi v hitro starajočih se družbah po vsem svetu.

Društvo Šola zdravja je sklenilo triletno partnerstvo s fundacijo, z možnostjo dolgoročnega sodelovanja. Večletna podpora bo društvu omogočila postopno širjenje programov in ozaveščanje javnosti o pomenu zdravega staranja. V okviru projekta bo poudarek na razvijanju področja prostovoljcev, strokovnega kadra in promocijske aktivnosti društva. Fundacija bo redno spremljala uspešnost in vpliv nepovratnih sredstev.

Nagrado s strani ambasadorjev Fit for Life, donatorjev in partnerskih organizacij, sta v Ženevi prevzela predsednica društva Zdenka Kavčič in član Upravnega odbora društva, Matjaž Marinček.

V Društvu Šola zdravja se bomo trudili, da bo nagrada obogatila aktivno življenje naših članov.

Avtor: Društvo Šola zdravja

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

    
1311
1414
24
31
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj