Na vsebino

Semič v starih cajtih (302)

Še vedno živijo v naših spominih

Starejši boste na fotografiji prepoznali dobre znance in celo sorodnike, ki jih že dolgo ni več med nami. Vsekakor pa si zaslužijo, da s to fotografijo obudimo spomin nanje, saj so svoja življenja in mnoga dobra dela vtkali v bogato semiško zgodovino.

Na fotografiji so: (stojijo od leve proti desni) Martin Malnarič - Dolejni iz Cerovca, Kočevar Tone - Goliški iz Črešnjevca, Jože Plut - Poč iz Vavpče vasi, Polde Bukovec iz Semiča, Micka Težakova s Krvavčega vrha, Martin Sodec-Štefe s Cerovca, Janez Kočevar – Žanžek iz Vavpče vasi, Tone Vlahovič - Novak z Omote;

(sedijo od leve proti desni): Anica Štubljar roj. Kočevar - Goliška s Cerovca, Jakob Štubljar s Cerovca, Ivanka Škrinjar roj. Kambič - Cegulova s Črešnjevca, Janez - Žan Škrinjar - Cegula s Črešnjevca, Toni Plut - Zagorčkov s Cerovca, Jakob Petric - Štefanov s Črešnjevca, Stane Kambič - Škala s Cerovca, Janez - Žan Kambič - Zagorc s Črešnjevca; spredaj čepi Martin Radoš s Cerovca.

Fotografijo je neznani fotograf zelo verjetno posnel proti koncu šestdesetih let prejšnjega stoletja nekje na črešnjevskem koncu.

Za natančno prepoznavo vseh oseb s fotografije se zahvaljujem Žaniju Škrinjarju iz Kašče.

Vir: Semič v starih cajtih

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj