Na vsebino

Razvojni forum Dolenjske in Bele krajine

V torek, 22. novembra, smo se sodelavci RIC-a Bela krajina in Podjetniškega inkubatorja Bela krajina udeležili Razvojnega foruma Dolenjske in Bele krajine, ki je potekal v organizaciji revije Finance v prostorih Univerze v Novem mestu.

Po uvodnih nagovorih je sledila okrogla miza z naslovom Kako se razvija podjetniški podmladek, na kateri sta sodelovali tudi Barbara Papež Lavrič, direktorica RIC Bela Krajina, ter Vesna Müller, naša inkubiranka in ustvarjalka blagovne znamke Bee queen. Vesna Müller je predstavila svojo podjetniško pot in idejo kreme Bee Queen, ki zaradi čebeljega strupa, ki je v kremi, deluje kot naravni botoks. Barbara Papež Lavrič pa je ob tem poudarila ter predstavila pomen podpornega okolja za podjetnike začetnike ter širšo vlogo podjetniškega inkubatorja za belokranjsko podjetništvo. Na okrogli mizi sta sodelovala še start up podjetnik Tomaž Kren, soustanovitelj podjetja Reusable Technologies ter Franci Bratkovič, direktor Razvojnega centra Novo mesto.

Poleg zanimivih prispevkov in intervjujev sta bila na forumu v sklopu dveh okroglih miz izpostavljeni še dve pereči temi, ki vplivata na gospodarski razvoj in podjetništvo v Beli krajini: Tretja razvojna os - kdaj bodo Gorjanci razbremenjeni za 300 tovornjakov dnevno ter Energetika - Potrebujemo znosne cene elektrike in dodatne transformatorske postaje.

Zanimivim in iskrivim debatam je sledil še neformalni del, na katerem smo si lahko udeleženci foruma v sproščenem vzdušju izmenjali mnenja ter stkali nove vezi.

Vir: RIC Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj