Na vsebino

Razvajaj se v mestu (2023)

V Črnomlju je včeraj potekal že tradicionalen dogodek Razvajaj se v mestu, ki je namenjen dnevu žena ter oživitvi starega mestnega jedra.

Trg med Glasbeno šolo Črnomelj in cerkvijo sv. Petra je bil poln zabave, smeha, animacij, druženja, dobre glasbe in pestrega kulturno-cirkuškega programa.

Na tržnici ob dnevu žena se je na prodajno – razstavnih stojnicah predstavilo 15 lokalnih ponudnikov s svojimi unikatnimi izdelki in dobrotami.

Najmlajše je animirala cirkuška skupina Čupakabra z dinamično cirkuško predstavo CIRKUS KOLIBRIS, polno atraktivnih žonglerskih točk. Za glasbeno točko sta poskrbela Urška Strnad in Grega Volk. Obiskovalce sta razvajala s pestrim repertoarjem različnih priredb slovenskih popevk, zimzelenih pop, soul, jazz in funk skladb.

Med dogodkom sta se odvijali otroški delavnici. Vrtec Otona Župančiča Črnomelj je skozi ustvarjanje spomladanskih risb z otroki že pozdravljal pomlad. Tamara Pintarič (MC BIT) pa je otroke razveselila s poslikavo obraza.

Obiskovalke so prejele malo pozornost, rožico ob dnevu žena, a nismo pozabili niti na moški del publike, saj se je dogodek odvil ravno na njihov dan. Zahvaljujemo se pivovarni Vizir, ki je poskrbela za mučenike.

Obiskovalce je na dogodek prišel pozdraviti župan občine Črnomelj, Andrej Kavšek. Program je povezovala Maša Kuzma, predsednica Kluba belokranjskih študentov.

Zadnja točka programa je bil pub quiz.Zabavno tekmovanje je vodila Eva Domitrovič v organizaciji Mladinskega kulturnega kluba Bele krajine, kjer se je pomerilo 5 ekip.

Za pomoč pri pripravi prizorišča se zahvaljujemo Komunali Črnomelj. Za red in varovanje na prizorišču se zahvaljujemo Združenju šoferjev in mehanikov Bela krajina. Zahvala gre tudi vsem ostalim partnerjem, organizacijam in ponudnikom, ki so skupaj z nami kljub nestabilnemu vremenu uspešno izpeljali program ter nenazadnje vsem obiskovalcem, ki ste se udeležili dogodka.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj