Na vsebino

Razstava Jerce Tessari v knjižnici

Na prvi pomladni dan smo v Knjižnici Črnomelj pripravili odprtje še zadnje posamične razstave v sklopu likovnega natečaja Talenti - razstave mladih likovnikov v knjižnici. Svoja dela je na ogled postavila Jerca Tessari, učenka 9. razreda OŠ Loka Črnomelj.

Jerca slika že od otroštva. Kot majhna deklica je najraje slikala konje, kar ji po njenem mnenju ni šlo ravno najbolje. Je pa vztrajala, saj so bili konji njena najljubša žival. Trenutno najraje slika naravo oz. se osredotoča na določene predmete. V bližnji prihodnosti bi se želela nekoliko bolj posvetiti slikanju ljudi in živali. Jerca se je udeležila tudi nekaterih likovnih natečajev, kot so Izletniška kolonija mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine, Slikarski extempore mladih likovnikov Bele krajine, Rišem za prijatelja, Evropa v šoli, Kraj burje. V sklopu natečaja Evropa v šoli je prišla do državnega nivoja.

O likovni nadarjenosti in ustvarjalnem talentu je spregovorila Jerčina mentorica, profesorica likovne umetnosti Špela Vraničar.

Tudi tokrat so odprtje popestrili učenci Glasbene šole Črnomelj. Na saksofon sta zaigrali Zarja Kremesec in Anja Škof, ki se učita pri profesorici Evi Saje.

Razstava bo na ogled v prostorih knjižnice vse do 15. aprila. Že sedaj pa lepo povabljeni k odprtju skupinske razstave, kjer se bodo 18. aprila z izbranimi deli predstavili vsi udeleženci letošnjega natečaja.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj