Na vsebino

Prvi stanovalci v prenovljenih prostorih

Utrinek z otvoritve prenovljenih mansardnih prostorov dislocirane enote DSO Metlika.
Utrinek z otvoritve prenovljenih mansardnih prostorov dislocirane enote DSO Metlika.

Konec oktobra so odprli nove prostore dislocirane enote Doma starejših občanov (DSO) Metlika in tako v podstrešnih prostorih objekta pridobili 24 postelj. Pretekli konec tedna so pridobili tudi uporabno dovoljenje in pričeli s selitvijo stanovalcev iz matične enote na Mestnem trgu v nove prostore dislocirane enote, del stanovalcev pa je ostal v Komendi. Do nadaljnjega so tako vsi obiski svojcev možni bodisi v dislocirani enoti ali v prostorih Komende na Mestnem trgu v Metliki, sporočajo iz DSO Metlika.

S prenovljeno mansardo, ki je bila doslej neizkoriščena, so pridobili štiri dvoposteljne in dve enoposteljni sobi ter apartmaja. S tem se je povečala kapaciteta dislocirane enote, ki zdaj lahko sprejeme 84 stanovalcev. Na novo bo tako v podstrešnem delu objekta nastanjenih 24 stanovalcev.

V DSO Metlika v kratkem načrtujejo tudi adaptacijo prostorov na Mestnem trgu. V okviru naložbe bodo obstoječe prostore razširili, troposteljnih sob ne bo več, prenovili bodo inštalacije, po sobah uredili kopalnice ter zagotovili več zelenih površin. Naložbo naj bi zaključili jeseni prihodnje leto.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj