Na vsebino

Priznanja tudi belokranjskim policistom in Gasilski zvezi Semič

Zlati ščit policije je prejel tudi komandir PP Črnomelj Jože Vrščaj (na sredini), srebrni znak pa Gasilska zveza Semič.
Zlati ščit policije je prejel tudi komandir PP Črnomelj Jože Vrščaj (na sredini), srebrni znak pa Gasilska zveza Semič.

Na Policijski upravi (PU) Novo mesto so z včerajšnjo slovesnostjo obeležili dan policije, ko se spominjajo osamosvojitvene vojne in prizadevanj za ubranitev in ohranitev naše države.

"Nikoli ne bomo pozabili, da je za dosego tega cilja padlo šest kolegov policistov, 14 pa je bilo hudo ranjenih. Žal je naše delo nevarno in izpostavljeno tudi v mirodobnem času," so sporočili s PU Novo mesto, kjer so se z minuto molka poklonili spominu na sodelavca Damirja Golobiča, ki je pred sedmimi leti izgubil življenje med opravljanjem policijskega dela. Lanskega decembra pa so se regijski policisti ponovno soočili z nepredstavljivo bolečino, ko je v tragičnem dogodku na PP Krško življenje izgubil njihov komaj 25-letni sodelavec Blaž Lesjak.

Namestnik generalnega direktorja policije Igor Ciperle in v.d. direktorja PU Novo mesto Andrej Zbašnik, sta v nagovorih izpostavila uspešno delo policistov v minulem letu in poudarila, kako pomemben in odgovoren je policijski poklic. Skupaj z nekdanjim direktorjem PU Novo mesto Janezom Ogulinom, sta podelila priznanja najbolj zaslužnim sodelavkam in sodelavcem PU Novo mesto.

Srebrne ščite policije so prejeli Jože Klobasa, Igor Kozmelj, Darko Jakovec in Aleš Marušič iz Sektorja kriminalistične policije; Mirko Vidmar iz Službe za operativno podporo; Robert Mar, Janez Dražumerič in Damjan Flajnik iz PP Črnomelj; Janez Malnarič iz PP Metlika; Rok Kastelic, Leon Novak, Kanita Bečirević in Jaka Recelj iz PP Novo mesto; Boris Črnko, Mitja Šantelj in Andrej Žniderič iz PP Brežice; Dejan Kavšek in Tomaž Gorenc iz PP Trebnje; Marjan Škufca iz PP Šentjernej; Primož Smole iz PP Sevnica, Matjaž Bračun, Vid Kelher in Ivan Rožman iz PPIU Novo mesto in Andrej Škedelj iz PP Dolenjske Toplice.

Zlate ščite policije so prejeli Jožef Bežan, Stanko Šuklje in Robert Turšič iz Sektorja kriminalistične policije ter Jože Vrščaj iz PP Črnomelj in Srečko Medic iz PP Brežice.

Načelnik PPIU Novo mesto Bojan Bogovič pa bo na osrednji slovesnosti ob dnevu slovenske policije prejel veliki ščit policije z bronasto zvezdo.

Podelili so tudi srebrni znak policije za sodelovanje, s katerim so se za dolgotrajno zgledno in uspešno sodelovanje zahvalili Gasilski zvezi Semič.

Tudi letos so podelili priznanje za najbolj urejeno policijsko postajo. Z enakim številom točk in prvim mestom se lahko pohvalijo policisti s policijskih postaj Brežice in Sevnica.

Slovesnost, ki jo je povezoval Robert Perc so popestrili glasbeniki Policijskega orkestra, so še na družbenem omrežju zapisali s PU Novo mesto.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj