Na vsebino

Pravljice ob lučki za moljčke, november 2022

Novembrska srečanja knjižnih moljčkov za vseh šest skupin so potekala ob četrtkih v Krajevni knjižnici Semič in v Spominski hiši Otona Župančiča v Vinici (3. 11., 10. 11, 17.11. in 24. 11. 2022). Družili smo se z medvedjo uganko, z Župančičevo pesmico Stari medo, s pravljico o sedmih medvedih ter se naučili pesmico Medvedek pleše. V ustvarjalnici so otroci pobarvali medvedke, doma pa so nanje prilepili še paličice in z nitko in gumbki izdelali medvedje tace. Tako je nastal medved plesalček.

Knjižni moljčki bodo tudi letos sodelovali pri bralni akciji Tudi doma beremo in ustvarjamo. Starši bodo doma otrokom brali pravljice in se o njih pogovarjali. Skupaj si bodo ogledali ilustracije in otroci bodo narisali risbico. Za vsako prebrano pravljico in risbico bo otrok prejel nalepko – zvezdico. Za pet zbranih nalepk bo na zaključni prireditvi knjižnih moljčkov prejel priznanje.

Decembrska srečanja bodo obarvana praznično in se jih zelo veselimo.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj