Na vsebino

Povezani zmoremo več in veliko bolje

V imenu destinacijske organizacije Bela krajina (DMO Bela krajina), ki deluje pod okriljem RIC Bela krajina, smo se včeraj udeležili delavnice "Povezani zmoremo več in veliko bolje", ki je potekala pod okriljem Slovenske turistične organizacije in Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

Namen delavnice je bil pregledati cilje Strategije slovenskega turizma 2022 – 2028, primere dobrih praks ter skupaj zastaviti korake naprej.

Nova strategija slovenskega turizma podrobneje opredeljuje organizacijo destinacij in večji del namenja povezovanju le teh v večje regije.

Ponosni smo, da je Bela krajina prepoznana kot primer dobre prakse, saj smo v preteklosti že naredili korak naprej in na področju turizma povezali 3 občine v eno destinacijo, jeseni 2022 pa se je tudi uradno oblikoval oddelek DMO, kar smo kot cilj zapisali tudi v pretekli Strategiji belokranjskega turizma 2018 -2022.

Veselimo se prihodnjih sodelovanj in aktivnosti, ki bodo povezovalna, tvorna in destinacijo prikazovale v najboljši luči. Belo krajino želimo prijetno in prijazno za lokalno prebivalstvo, spodbudno za turistične ponudnike in navdušujočo za obiskovalce.

Vir: Destinacija Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj