Na vsebino

Poskušal povoziti policista

Simbolna fotografija
Simbolna fotografija

Policisti PP Metlika so včeraj okoli 12. ure izvajali kontrolo prometa na regionalni cesti na območju Gradaca in ustavljali osebni avtomobil na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Ko je voznik zmanjšal hitrost in zavil desno, je policist stopil do vozila, takrat pa je kršitelj nenadoma zapeljal proti njemu in pospešil vožnjo. Policist se je v zadnjem trenutku uspel rešiti tako, da se je odrinil od pokrova motorja, kljub temu pa ga je kršitelj zadel s stranskim ogledalom in nato s pospešeno hitrostjo pobegnil s kraja.

Policista sta zapeljala za njim, ga ustavljala s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar znakov ni upošteval, nadaljeval je z nevarno vožnjo, prehiteval druga vozila, potem pa s ceste zapeljal na travnik in v gozd.

Policisti PP Črnomelj in PP Metlika so 33-letnega moškega iz Sovinka izsledili in mu odvzeli prostost. Ugotovili so, da je pristojno sodišče zoper moškega zaradi preteklih kaznivih dejanj izdalo odredbo za prisilno privedbo na prestajanje zaporne kazni, zato so ga privedli v Zavod za prestajanje kazni zapora Novo mesto.

Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in bodo zoper osumljenca na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Avtomobil so zasegli, o številnih kršitvah cestno prometnih predpisov pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče.

Določila Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih, Zakona o motornih vozilih in Zakona o obveznih zavarovanjih v prometu za navedene kršitve določajo globo v višini 3440 evrov.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj