Na vsebino

Pesmi spregovorijo o tistem, česar si naglas ne upamo ubesediti

V črnomaljski Kreativni hiši mladih so včeraj gostili mlado pesnico Zalo Marolt, ki ni prišla samo zato, da predstavi svoj pesniški prvenec Cvetje dezerta. Ker so v zbirki zajete številne tematike duševnih stisk, je vzporedno s predstavitvijo potekal tudi pogovor o spoprijemanju s tovrstnimi težavami. Udeleženci so ob tem delili svoje izkušnje. Vsak je povedal, kaj mu pomaga, ko se znajde na dnu.

Ob prebiranju pesmi, ki govorijo o odraščanju, prvi ljubezni, sprejemanju sebe, raziskovanju telesa, spoprijemanju s tesnobo in paničnimi napadi ter obvladovanju teže medsebojnih odnosov, je v besedah mlade pesnice vsakdo lahko našel nekaj zase.

Sledila je delavnica pisanja besedil, kjer so se prisotni posvetili temam, ki jih trenutno najbolj bremenijo. Na koncu so svoje stvaritve delili z ostalimi in se strinjali, da jih je postopek pisanja sprostil in razbremenil. Zala je pripravila tudi zloženko s priporočili za pisanje, ki jo najdete v »dobročutnem kotičku« v Kreativni hiši mladih v hotelu Lahinja.

Vir: Mladinski center Bit

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj