Na vsebino

Pater Gržan v Metliki o krasnem norem svetu

S patrom Gržanom se je pogovarjala Majda Šalamun. Foto: Ljudska knjižnica Metlika
S patrom Gržanom se je pogovarjala Majda Šalamun. Foto: Ljudska knjižnica Metlika

Ljudska knjižnica Metlika je sinoči v tamkajšnjem kulturnem domu pripravila literarni večer s patrom Karlom Gržanom. Na njem so predstavili knjigo Ta krasni nori svet tega znanega slovenskega avtorja in enega najbolj prodornih ter kritičnih mislecev.

Pater Karel Gržan je humanist, pisatelj, scenarist, publicist, duhovnik in izjemen govorec, ki izžareva sočutje, toplino in inteligenco. Vse to so lahko občutili tudi številni obiskovalci sinočnjega literarnega večera, na katerem se je Gržan med drugim razgovoril o duhovni prebujenosti, osvobajanju in ljubezni do življenja. Sam močno verjame v to, da je biti srečen odločitev, hkrati pa vse nagovarja k temu, da razmišljajo s svojo glavo.

Gržan je v zadnjih letih nanizal več uspešnic, letos pa izdal novo knjigo Ta krasni nori svet, v kateri je strnil svoja razmišljanja in ugotovitve o ureditvi sodobnega sveta ter položaju posameznika znotraj njega. Navdihnilo ga je predvsem opazovanje aktualnega in z epidemijo povezanega dogajanja, pa tudi čedalje večja polariziranost znotraj družbe. Dobršen del patrove knjige sicer zavzemajo ideje, ki jih strokovnjaki s področij epidemiologije in imunologije označujejo za teorije zarot. 

Knjiga ta krasni novi svet je predvsem miselni izziv bralcem, ki radi širijo obzorje svojega razmišljanja in vedenja o zgradbi in ureditvi sveta, ki ga živimo, ter o odnosih, ki prevladujejo in na ta način obvladujejo naše razmišljanje, življenje in delovanje.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj