Na vsebino

Otvoritev slikarske razstave Bela krajina

V petek so v avli Kulturnega centra Semič odprli slikarsko razstavo z izborom del iz Semiške likovne zbirke. V Semiču je od osemdesetih let prejšnjega stoletja potekala likovna kolonija, na kateri so se vsako jesen zbrali številni slikarji iz Slovenije in tujine. Ker je pobuda za kolonijo prišla iz društva, v katerem so delovali ljubiteljski slikarji oziroma likovni samorastniki, ki so v svoje vrste povabili še akademsko izobražene umetnike, je kolonija obdržala ta osnovni koncept vsakoletnih udeležencev vse do danes.

Bogata kulturna dediščina ustvarjena med leti 1987 in 2010 zajema kar 300 različnih umetniških podob. Tokrat so na ogled abstraktne podobe po izbiri kustosinje Milene Zlatar, ki je dela tudi predstavila, razstavo pa je uradno odprla profesorica likovne umetnosti mag. Vlasta Henigsman.

Na razstavi so razstavljena dela naslednjih avtorjev: Renzo Grigolon, Sara Conestabo, Zmago Lenardič, Piero Conestabo, Alojz Konec, Mladen Vukšinič, Stojan Grauf, Nikolaj Beer, Roland Barthes, Jožica Medle, Erna Ferjanič Fric, Brahm D´Hout, Henrik Marchel, Štefan Marflak, Aco Lebarič in Marija Rus.

Za kratek kulturni program otvoritve so poskrbeli učenci OŠ Belokranjskega odreda Semič in Glasbene šole Črnomelj.

Vir: KC Semič, Občina Semič, foto: Uroš Novina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj