Na vsebino

Obvestilo DSO Metlika (10.4.2020)

V DSO Metlika je v obdobju od 6. 3. do danes, 10. 4., za koronavirusno boleznijo 19 (COVID-19) zbolelo 37 stanovalcev in 10 zaposlenih. Z zdravljenja v bolnišnici se je vrnilo pet stanovalcev. Za posledicami okužbe z virusom COVID-19 je umrlo pet stanovalcev. Svojce stanovalcev redno obveščamo o zdravstvenem stanju njihovih bližnjih, za katerega še naprej skrbi zdravniška ekipa iz Splošne bolnišnice Novo mesto, ZD Novo mesto ter ZD Metlika in ZD Črnomelj. V domu še naprej izvajamo vse preventivne zaščitne ukrepe, da bi preprečili nadaljnje širjenje okužbe.

Zdravi stanovalci s pomočjo prostovoljcev vsakodnevno hodijo na sprehod pred dom, prav tako se redno izvajajo video pogovori med stanovalci DSO Metlika in njihovimi svojci. Video klici so izredno dobro sprejeti in pozitivno vplivajo na razpoloženje stanovalcev. Poleg tega smo uvedli tudi možnost vnosa stvari v dom z izjemo hrane. Stvari, ki jih prinesejo svojci za stanovalce, hranimo 72 ur v vrečki, nato pa jim jih dostavimo.

Da stanovalcem popestrimo prihajajoče praznike, smo za njih pripravili posebno obdaritev, poleg tega pa jim bo na velikonočni ponedeljek pred domom zaigral policijski orkester.

Vsem donatorjem in prostovoljcem, ki nam pomagajo vsak na svoj način, se še enkrat zahvaljujemo za pomoč v teh težkih časih. Prepričani smo, da bomo iz te težke preizkušnje izšli še močnejši!

100-krat hvala, da ste z nami!

Ostanite zdravi!

Vir: DSO Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj