Na vsebino

Obisk Zajčkov in Mravljic v knjižnici

V prav prijetno toplem četrtkovem jutru, so nas v Knjižnici Črnomelj obiskali otroci in vzgojiteljice iz skupin Zajčki in Mravljice iz vrtca Loka. Prijetno je bilo ponovno v naših prostorih gostiti naše najmlajše bralce, ki so se z velikim zanimanjem sprehodili po knjižnici.

Spoznali so, da se v knjižnici nahaja zelo veliko knjig – nekatere so za odrasle, nekatere pa za mlajše bralce. Ustavili smo se na našem prenovljenem oddelku za otroke, katerega smo poimenovali Cicibanski oddelek. Tu lahko otroci stari do 9 let najdejo sebi primerno knjigo. Otroci so si z zanimanjem ogledali izbor različnih tipov knjig – od zvočnih, igralnih, platnenih, tistimi s trdimi oz. mehkimi platnicami, pop-up knjige. Videli pa so tudi poškodovane in uničene knjige, s katerimi bralci niso lepo ravnali.

Niso pa samo knjige tiste, katere se nahajajo v knjižnici – pri nas si lahko izposodijo tudi zvočne knjige, dvd-je s filmi in risankami, cd-je s pesmicami in pravljicami ter časopise. Lahko pa se pridejo v naše prostore le igrat.

Po koncu ogleda smo otroke povabili v naš večnamenski prostor, kjer jim je knjižničarka Breda pripravila dve kamišibaj pravljici – Miška in veter ter Lisička je ´na modra zver. Otroci so obe zgodbi z zanimanjem poslušali ter zraven sodelovali. Knjižničarki sva se otrokom in vzgojiteljicama lepo zahvalili za njihov obisk ter jim podarili otroško knjigico, katera bo obogatila njihovo vrtčevsko knjižnico.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj