Na vsebino

Nastop pevcev in plesalcev na prireditvi ob 20-letnici gasilske Belokranjske regije

V petek, 26. 5. 2023, smo se otroci Otroške folklorne skupine Dragatuš in ljudske pevke OŠ Dragatuš z mentoricami odpravili proti Semiču. Tam smo nastopali na prireditvi 20-letnice gasilske Belokranjske regije.

Ljudske pevke, ki delujemo v okviru interesne dejavnosti pod mentorstvom učiteljice Mojce Pavlinič, smo zapele dve pesmi dvoglasno. Prva je bila »Stoji, stoji mi lipica«, druga pa »Gora Banerina«. Z nami je pela tudi učiteljica Maja Jelerčič Jesih. Po tej točki je bil na vrsti folklorni nastop. Prikazali smo splet nekaterih belokranjskih ljudskih pesmi. Ob igranju godcev na ljudske instrumente (violina, harmonika in klarinet) so se mladi folkloraši zavrteli in zavzeli cel oder.

Na nastop so nas pripravili Nika Kuzma, Neža Barič (vodji Otroške FS Dragatuš) in Judita Ilenič (mentorica Godcev OFS Dragatuš).

Po nastopu smo se preoblekli in se z avtobusom odpeljali še na zasluženo pico. Domov smo prišli pozno. Še dobro, da je sledil vikend.

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj