Na vsebino

Nadobudni metliški gledališčniki

Foto: Uroš Raztresen
Foto: Uroš Raztresen

V Zavodu Metlika spodbujajo razvoj raznolikih kulturnih dejavnosti. Ker so zaznali manjko na področju uprizoritvenih dejavnosti, so v decembru pripravili gledališke delavnice, namenjene predvsem učencem zadnje triade. Na delavnicah so mladi pod vodstvom mentorice Jasmine Bejtovič iz Šentjakobskega gledališča Ljubljana spoznavali glavne prvine zgodbe in kako vse skupaj izraziti preko gledaliških prvin.

V Mladinskem centru Metlika so otroci gledališkega krožka tako zadnjo januarsko soboto predstavili sadove svojega dela in po nekaj intenzivnih vajah pripravili čisto pravo gledališko predstavo, ki je temeljila na legendi o metliškem grbu. Ob tem so pripravili tudi mini fotografsko razstavo mentorja foto krožka Uroša Raztresena ter predstavitev video krožka s krajšo video projekcijo.

»Ponovno smo se prepričali, koliko talenta se skriva v naših otrocih in kako pomembno je, da jih spodbujamo h kulturnemu in umetniškemu ustvarjanju ter tako gradimo boljšo skupno prihodnost,« so ob tem zapisali v Zavodu Metlika.

Vir: Zavod Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj