Na vsebino

Na Otroški grafiki zlato in srebrno priznanje

V petek, 2. decembra, na predvečer veselega dne kulture, je na OŠ Prule v Ljubljani potekala podelitev nagrad 3. mednarodnega likovnega natečaja Otroška grafika.

Na OŠ Mirana Jarca Črnomelj imamo dva nagrajenca – Neža Šikonja je prejela zlato priznanje in nagrado, Anže Simčič pa srebrno priznanje in nagrado.

Dela obeh ustvarjalcev, Neže in Anžeta, sta uvrščena tudi na razstavo in v katalog natečaja. Mentorica ustvarjalcema je bila Natalija Orlič.

Med 1092 originalnimi grafičnimi listi otrok, ki so prispela iz Slovenije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Poljske in Rusije, je mednarodna strokovna žirija pregledala vsa prispela dela in jih izbrala za razstavo. Dela so bila razvrščena v tri starostne kategorije: 5 – 8 let, 9 – 12 let, 13 – 16 let. V vsaki kategoriji pa so bila izbrana dela za zlate in srebrne plakete ter dela za priznanja za posebne dosežke šol s prilagojenim programom. Ostali avtorji izdelkov so prejeli bronasto priznanje za kvalitetno likovno delo.

1026 avtorjev iz 87-ih osnovnih šol in likovnih ustanov je s pomočjo 106 mentorjev poskušalo ujeti zanimive trenutke, dogodke ali doživetja na tematiko »Pod svobodnim soncem«. Dela so izvedena v različnih grafičnih tehnikah: črno-bela in barvna monotipija, tisk s pečatniki, kolažni tisk, kartonski tisk, šablonski tisk, vrez v peno, črno-beli in barvni linorez, suha igla, kolagrafija v visokem in globokem tisku, jedkanica in tudi mešane tehnike.

Neža Šikonja je na natečaju sodelovala z delom v tehniki suhe igle, Aljaž Simčič pa z barvnim linorezom. Obema nagrajencema iskreno čestitamo.

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj