Na vsebino

Na ogled razstava Ameli Štefanič

V sklopu likovnega natečaja Talenti – razstave mladih likovnikov v knjižnici, smo včeraj pripravili novo mesečno razstavo. S svojimi likovnimi deli se nam je predstavila najmlajša udeleženka letošnjega natečaja Ameli Štefanič, učenka 5. razreda OŠ Mirana Jarca Črnomelj.

Ameli riše že od malega. Že v vrtcu so bile njene risbe izrazne in motivi razvidni. Bolj pa se je slikanju posvetila pred tremi leti. Nekaj umetniškega talenta je prav gotovo podedovala od dedka, ki prav tako zelo lepo in natančno slika. Pri razvijanju talenta jo spodbujajo tako domači, kot tudi družinska prijateljica Špela Vraničar.

Ameli najraje slika naravo in živali. Še posebej pse in tigre. Pravi, da slika takrat, ko dobi kakšen poseben navdih. Slikanje ji predstavlja sprostitev, takrat svoje misli zapolni z barvami. Želi si, da bi slikanje postalo njen resen hobi in da bi se naučila slikati realistične slike, ki so videti kot fotografije.

O avtoričinih delih sta spregovorila akademski slikar Robert Lozar ter Amelijina razredničarka Katja Žagar.

Dogodek sta z glasbo popestrili kitaristki Nuša Butala in Julija Vrlinič, ki ju v Glasbeni šoli Črnomelj poučuje profesor Tvrtko Sarić.

Razstava bo v prostorih Knjižnice Črnomelj na ogled do 16. decembra.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj