Na vsebino

Na območju občine Črnomelj bo danes med 9. in 15. uro potekala letalska vaja

Od torka, 13. do četrtka, 15. 10. 2020 se slušatelji v zadnjem tednu mednarodnega tečaja kontrolorjev združenih ognjev usposabljajo na območju Novega mesta, Gotenice in Kamniško Savinjskih Alp, danes, 14. 10. 2020, pa tudi na območju Občine Črnomelj.

Usposabljanje podpirata 152. letalska eskadrilja z letali Pilatus PC-9 M Hudournik in Letalska šola s helikopterji Bell-206 ter avstrijsko letalstvo s parom letal Pilatus PC-7. Usposabljanje bo potekalo danes med 9. in 15. uro. Območje usposabljanja se bo določilo glede na trenutne vremenske razmere.

Slovenska vojska po vzpostaviti akreditiranega, regionalnega in večnacionalnega Centra kontrolorjev združenih ognjev, ki deluje na letališču Cerklje ob Krki, letos izvaja že 7. mednarodni tečaj. Šesttedenski tečaj je sestavljen iz teoretičnega dela, na katerem slušatelji pridobijo znanje za izvajanje nalog kontrolorja in praktičnega dela na terenu, kjer pridobljeno znanje preverjajo z navajanjem letalnikov Slovenske vojske in zavezništva ter drugih oborožitvenih sistemov. Tečaj vključuje tudi usposabljanje na novem taktičnem simulatorju, kjer bodo slušatelji izvajali naloge v zahtevnejših in kompleksnejših scenarijih.

Vir: Občina Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj