Na vsebino

Moj prvi kamišibaj

V prihodnjem tednu vabimo v Knjižnici Črnomelj otroke od 5. leta naprej, da se udeležijo delavnice Moj prvi kamišibaj.

Delavnica bo potekala v prostorih JSKD OI Črnomelj (Ulica Mirana Jarca 20) v štirih delih in se zaključila z nastopom:

1. v sredo, 9. marca 2022 ob 17.00: KAJ JE KAMIŠIBAJ IN IZDELAVA NAČRTA (pot od ideje do izdelka, izbira zgodbe ali pesmi, kadriranje, izbor likovne tehnike, začetek izdelave načrta, domače delo – dokončanje načrta).

2. v sredo, 16. marca 2022 ob 17.00: PREGLED NAČRTOV IN IZDELAVA PRAVEGA KAMIŠIBAJA (pregled načrtov, izboljšave, začetek izdelave pravega kamišibaja in domače delo).

3. v sredo, 23. marca 2022 ob 17.00: VAJE ZA NASTOP (pregled končnih izdelkov in vaja v pripovedovanju ob slikah).

4. v sredo, 30. marca 2022 ob 17.00: GENERALKA ZA NASTOP(zadnja vaja pred nastopom).

5. v soboto, 2. aprila 2022 ob 10.00 NASTOP V OKVIRU FESTIVALA – OTROCI OTROKOM (predstave za otroke).

Delavnica je namenjena otrokom od 5. leta dalje, popolnim začetnikom in tudi tistim, ki ste se s kamišibajem že srečali. Cilj delavnice je izdelava lastne kamišibaj predstave, ki jo boste lahko predstavili na 7. festivalu kamišibaj gledališča v Beli krajini, ki bo potekal v soboto 2. aprila 2022. Delavnica je časovno določena tako, da bodo otroci lahko svoj kamišibaj ustvarjali tudi doma, tako da jim bo pravočasno uspelo doseči cilj – izdelati svojo pravo kamišibaj predstavo. Delavnico bosta vsebinsko pripravila in vodila Breda in Darko Kočevar, ki sta aktivna člana KUD Zlata skledica in društva Kamišibaj Slovenije ter udeleženca in tudi organizatorja mnogih delavnic in festivalov že od leta 2014 ter prejemnika dveh nagrad na področju kamišibaja, ki sta ju prejela na 1. in 4. vseslovenskem festivalu v Piranu za predstavi Jež, miška in lisica ter Krava.

Prijave sprejemamo v Knjižnici Črnomelj do zasedbe prostih mest.

Za vsa dodatna pojasnila smo vam na voljo na telefonski številki 07 30 51 364 ali na e-naslovu: [email protected].

Lepo vabljeni, da si vse do 18. marca v cerkvi Sv. Duha ogledate razstavo o Asterixu in na Petrovem trgu vse do 31. marca 2022 razstavo na prostem ob 60-letnici Knjižnice Črnomelj.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj