Na vsebino

Moj prvi kamišibaj – začetek delavnice za otroke

Knjižnica Črnomelj je v sredo, 9. marca, v sodelovanju s KUD Zlata skledica pričela z delavnico za otroke, ki bo potekala v marcu v štirih delih. Delavnica je namenjena otrokom od petega leta dalje, popolnim začetnikom in tudi tistim, ki so se s kamišibajem že srečali. Cilj delavnice je izdelava lastne kamišibaj predstave, ki jo bodo otroci lahko predstavili na 7. festivalu kamišibaj gledališča v Beli krajini. Festival bo potekal na mednarodni dan knjig za otroke, 2. aprila 2022, v Cerkvi Sv. Duha v Črnomlju.

Glavni namen delavnice je bolje spoznati zakonitosti kamišibaja in ustvarjalno pot od ideje do končnega izdelka: od izbora pesmi ali zgodbe, do izbora likovne tehnike, do samega risanja kamišibaja in do same izvedbe. Na delavnici sodeluje osem navdušenih otrok in tudi dve odrasli ustvarjalki. Vsi so si že izbrali svojo pesem iz ljudskega izročila, si narisali načrt in do našega naslednjega srečanja, ki bo prihodnjo sredo, bodo že začeli risati na risalne liste.

Zaradi statične prenove knjižnice bodo delavnice potekale pri prijaznih gostiteljih, v prostorih JSKD OI Črnomelj, za kar smo jim zelo hvaležni.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj