Na vsebino

Metliški sokoli in sokolice na grajskem dvorišču

Zgodovina Metliških sokolov sega v leto 1907, ko je bilo v Metliki ustanovljeno društvo Belokranjski sokol. V letih pred prvo svetovno vojno je društvo širilo sokolsko zamisel po Beli krajini in nastopalo na zletih bratskih društev doma in v tujini.

V duhu ponosa se je skupina metliških fantov leta 2007, ob 100-letnici sokolstva v Metliki odločila, da bodo ohranili in širili duh sokolstva. Nabavili so telovadno opremo in svečane uniforme ter začeli vaditi telovadne slike in nastope. Postajali so vedno bolj prepoznavni in v teh letih nanizali številne nastope doma in na tujem.

Na včerajšnji javni vaji na metliškem grajskem dvorišču so se s svojo točko predstavile tudi Metliške sokolice, Bežigrajski Sokoli in članice Šole zdravja. Občinstvo je bilo nad videnim navdušeno, sokole in sokolice pa je pozdravila tudi županja Martina Legan Janžekovič, so sporočili z metliške občine.

Metliški sokoli se sicer zavzeto pripravljajo za nastop na 17. svetovnem sokolskem zletu, ki bo od 29. junija do 3. julija potekal v Pragi, zibelki sokolskega gibanja. Vsesokolski zlet se v češki prestolnici odvija vsakih šest let, metliški sokoli pa so se ga udeležili že leta 2012 in 2018.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj