Na vsebino

Metlika dobila županjo, v Črnomlju in Semiču po starem

Volivci v Metliki aktualnemu županu Darku Zevnika (SD), ki občino vodi že 10 let, na današnjih lokalnih volitvah niso podelili novega mandata, saj so mu namenili 34,7 odstotka glasov. Po neuradnih izidih je nova metliška županja postala Martina Legan Janžekovič (Anton Nemanič in skupina volivcev), ki je po vseh preštetih glasovih prejela 62,3 odstotka glasov. Aktualna metliška podžupanja in vodja vinogradništva v KZ Metlika bo tako naslednja štiri leta na čelu druge največje belokranjske občine. Ostala dva kandidata Vanja Vlah (Danilo Orlič in skupina volivcev) in Aleksandar Polšak (Naprej Slovenija) sta prejela po manj kot dva odstotka glasov. Volilna udeležba je bila 51,3 odstotna.

Andreju Kavšku v Črnomlju prepričljivo drugi mandat

V Črnomlju je po vseh preštetih glasovih prepričljivo zmagal aktualni župan Andrej Kavšek (Vladimir Radovič in skupina volivcev). Drugi mandat na čelu občine mu je zaupalo 87,3 odstotka volivcev, medtem ko je njegova edina tekmica Mojca Čemas Stjepanovič (Gibanje Svoboda) prejela 12,7 odstotka glasov. Volilna udeležba je bila 50,5 odstotna.

V Semiču vse znano že pred volitvami

Še pred zaključkom preštevanja glasovnic pa je bilo jasno, da bo semiško občino še četrti zaporedni mandat vodila županja Polona Kambič (skupina volivcev Gibanja Zdrava družba), saj v letošnji volilni tekmi ni imela nobenega protikandidata. Prejela je 1.105 glasov. Volilna udeležba je bila 43,9 odstotna.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj