Na vsebino

Marko Štefanič Mihelčič ponovno Zlati mladi virtuoz

Marko Štefanič Mihelčič, učenec 3. razreda Glasbene šole Črnomelj, se je 25. maja udeležil mednarodnega tekmovanja v Beogradu. V 3. kategoriji je ponovil lanski uspeh, dosegel 100 točk in naziv "Zlati mladi virtuoz". V družbi svoje učiteljice in vztrajne mentorice Jerine Lokmer ter virtuoznega korepetitorja Andreja Kuniča, se je Marko zelo dobro počutil vso dolgo pot domov!

Časa za slavje ni bilo, saj ga je že v soboto, 27. maja, čakala še ena tekmovalna preizkušnja. Tokrat v Ljubljani, kjer je v organizaciji Društva Akademskih Glasbenikov in Japan piano centra Ljubljana, potekalo 2. slovensko Tekmovanje mladih glasbenikov. Marko je odlično opravil tudi to tekmovalno preizkušnjo in v izjemno močni konkurenci osvojil 1. mesto ter naziv "Zlati mladi violončelist" v drugi kategoriji! Bil je tudi povabljen na zaključni nastop v nedeljo, 28. maja, kjer je še enkrat odlično odigral svojo skladbo. Tudi tokrat se je vse to odvijalo v odlični družbi učiteljice Jerine Lokmer in korepetitorja Andreja Kuniča.

Za izjemne uspehe vsem trem iskren poklon in čestitke!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj