Na vsebino

Marec v znamenju joge, tačk in čajanke

Marec počasi s toplimi sončnimi žarki prebuja spečo naravo, zjutraj nas pozdravlja ptičje žvrgolenje, ob prvih pomladnih cvetovih prinaša kar nekaj praznikov. V tem cvetočem mesecu praznujejo svoj praznik žene, mame, babice in v tem mesecu se prebudijo in spodbudijo marsikatero pesniško pero, zato je marec tudi mesec poezije.

V tem mesecu pa smo v knjižnici nadaljevali z mesečnimi dejavnostmi: jogo, tačkami in bralno čajanko.

V torek, 7. marca, smo v Kreativni hiši mladih z veseljem pričakali Zdenko, profesorico športne vzgoje in učiteljico joge za otroke in odrasle. V dobri uri druženja je Zdenka otroke skozi zgodbo popeljala v svet gibanja. Ob pravljici so posnemali gibanje različnih živali in zelo uživali, se sprostili, bili glasni in veseli.

V sredo, 8. marca, sta otroke obiskala prijazen kuža Timi in gospa Irina, ki v društvu Tačke pomagačke opravljata terapevtsko delo s pomočjo psov. Otroci so kužku brali pravljico, kuža pa je pozorno poslušal. Tokrat so prebrali zgodbico Zaljubljena kužka; zgodbica o kodrici Aji in maltežanu Kanu, ki nas uči, da je iskrena ljubezen univerzalen jezik, ki ga govorimo in razumemo vsi – ljudje in živali. Glede na Timijev odziv in pokazane trike nam je dal vedeti, da je z zgodbico zadovoljen.

V petek, 17. marca, pa je potekala že 6. Petkova bralna čajanka. Za tokratno branje smo izbrali Andersenovo pravljico Cvetlice male Ide. Zanimiva zgodba o deklici Idi in njenih cvetlicah, katere so ponoči, ko je Ida zaspala, oživele in vso noč, do jutra plesale po grajskih sobanah. Ko se je zjutraj Ida prebudila, je razmišljala ali so bile to le sanje ali resnica.

V ustvarjalnici, ki je sledila v nadaljevanju, smo iz papirja izdelali šopek raznobarvnih cvetlic, katerega bomo podarili mamicam ob materinskem dnevu.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj