Na vsebino

Literarni večer posvečen Franu Milčinskemu - Ježku

Z mašo za Lojzeta Krakarja v cerkvi sv. Štefana in literarnim večerom poezije Franeta Milčinskega - Ježka v kulturnem centru, so se v Semiču včeraj začeli 28. Krakarjevi dnevi, posvečeni pesniku, novinarju, uredniku, prevajalcu, esejistu in profesorju Lojzetu Krakarju, ki jih tradicionalno organizira Kulturno društvo Orel. Z nizom kulturnih prireditev želijo pomen rojaka, ki mu življenje ni bilo naklonjeno, trdneje zasidrati v zavest ljudi.

Literarni večer so tokrat posvetili izjemnemu slovenskemu satiriku, mladinskemu pisatelju, igralcu, režiserju, humoristu, pesniku in šansonjerju Franetu Milčinskemu - Ježku.

Gostja večera je bila Ježkova vnukinja Nana Milčinski, ki deluje na različnih področjih gledališča, radia, filma in televizije kot gledališka režiserka, režiserka sinhronizacij risank, dramaturginja, performerka in pevka. K sodelovanju na prireditvi, ki je potekala v sklopu praznovanja 50-letnice Krajevne knjižnice Semič, so povabili tudi ostale, da z izbrano Ježkovo pesmijo obogatijo večer.

V sklopu Krakarjevih dnevov so v Muzejski hiši Semič danes odprli začasno razstavo o Lojzetu Krakarju z naslovom Knjiga, ki ostane. Tridnevni prireditveni niz bodo drevi ob 19. uri nadaljevali z osrednjo prireditvijo, na kateri bo gostja Marta Kelvišar, menedžerka leta 2023.

Letošnje Krakarjeve dneve bodo v nedeljo, 18. februarja, končali s koncertom pevskih zborov in pritrkovalcev občine Semič.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj