Na vsebino

Letni zbor članov Območne obrtno-podjetniške zbornice Črnomelj

V prostorih restavracije Štajdohar je v petek, 10. marca, potekal redni letni zbor članov Območne obrtno-podjetniške zbornice (OOZ) Črnomelj. Povabilu so se odzvali predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) Blaž Cvar, župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek, podžupan Občine Semič Rudi Kofalt, načelnica Upravne enote Črnomelj Gordana Mikunovič in višja svetovalka področja RIC Bela krajina Vesna Fabina.

Predsednik OOZ Črnomelj Stanislav Malerič je podal poročilo o delu zbornice v preteklem letu. V uvodu je poudaril, da se je obrtno-zbornični sistem po dveletni umiritvi epidemije, s katero smo se borili s protikoronskimi ukrepi, v letu 2022 pretežno ukvarjal z blažitvijo posledic energetske krize. OZS je pri tem odigrala ključno vlogo pri sprejemanju Uredbe za male poslovne odjemalce. Poleg ostalih dosežkov, ki jih je predstavil predsednik, je kot najpomembnejšo vlogo zbornice navedel zastopanje interesov članstva, izobraževalno in svetovalno dejavnost. Vsako leto se nam pridružijo novi člani in ponosni smo na to, da je OOZ Črnomelj tretja po vrsti od 62-ih OOZ po ohranitvi članstva v primerjavi z letom 2013, ko je bilo to še obvezno.

Vesna Fabina je opozorila na razpise, Gordana Mikunovič je člane seznanila z predvideno reorganizacijo upravnih enot, župan in podžupan sta predstavila pomen obrtnih con in nalogo občin za zagotavljanje pogojev za razvoj podjetništva, vsi pa so poudarili dobro sodelovanje z zbornico.

Blaž Cvar je poudaril, da je zelo pomembno, da pride prava informacija čim prej do vsakega člana. Zato so veliko skrb namenili prenovi spletne strani www.ozs.si, kjer so vsak dan objavljene aktualne informacije. Največjo prednost prinaša dejstvo, da je spletna stran prilagojena uporabi na mobilnih telefonih. Dejal je, da moramo še naprej ostati povezani, še močnejši, da bomo lahko naredili več za bolj ugodno podjetniško okolje.

Na zboru je bilo podeljenih 15 jubilejnih priznanj za 10, 20, in 30 let opravljanja dejavnosti, tokrat ni bilo jubilanta za 40 let.

Sledila je pogostitev in druženje, ki je v prijetnem vzdušju trajalo še dolgo po zaključku uradnega dela.

Vir: OOZ Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj