Na vsebino

Letala nad Črnomljem

Pred tednom dni smo objavili obvestilo o preletih letal nad območjem Bele krajine, ker pa nas je nekaj bralcev poklicalo in nam pisalo, kaj se dogaja s tem letalom, ki že nekaj časa brni nad mestom, vam objavo posredujemo še enkrat.

Na širšem območju letališča Cerklje ob Krki, Gotenice, Mirnske doline, Suhe in Bele krajine, Cerovega Loga ter na taktičnem simulatorju v centru kontrolorjev združenih ognjev v Cerkljah ob Krki bo od danes do petka potekalo usposabljanje slušateljev mednarodnega tečaja za kontrolorje združenih ognjev. Med vajo bo več preletov zračnih plovil.

Usposabljanje slušateljev mednarodnega tečaja bosta podpirali 152. letalska eskadrilja z letali Pilatus PC-9 M Hudournik in letalska šola s helikopterji Bell-206 ter z letali Zlin, je sporočilo ministrstvo za obrambo.

Usposabljanje bo potekalo med 9. in 15. uro, območje usposabljanja bodo glede na trenutne vremenske razmere določali dnevno.

Gre sicer za šesttedenski tečaj, ki se ga med 15. marcem in 23. aprilom udeležujejo pripadniki oboroženih sil iz sedmih partnerskih in zavezniških držav ter Slovenske vojske. Slovenska vojska pa po vzpostaviti akreditiranega, regionalnega in večnacionalnega centra kontrolorjev združenih ognjev, ki deluje na letališču Cerklje ob Krki, letos izvaja osmi tovrstni mednarodni tečaj.

Vir: STA
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj