Na vsebino

Komunala Metlika posodablja vozni park

V skladu z letnim načrtom namerava Komunala Metlika nabaviti smetarsko vozilo za zbiranje in prevoz odpadkov. V slabem stanju sta tudi nepogrešljiva delovna stroja rolba in bager, ki se približujeta četrtemu desetletju uporabe in prav tako kličeta po menjavi.

V letnem načrtu so za nakup novega smetarskega vozila v vrednosti 120.000 evrov, predvideli 150 tisočakov. Skupaj z nabavo novih delovnih strojev bi to pomenilo še dodatnih 200 tisočakov. Ker vrednost vseh načrtovanih naložb presega vsoto likvidnih sredstev amortizacije in planiranega poslovnega izida tekočega leta, so na metliški komunali najeli posojilo v vrednosti 150 tisoč evrov z dobo odplačila do pet let. Kredit bo tako namenjen za nakup smetarskega vozila za zbiranje in prevoz odpadkov, rolbe ter bagerja.

Novo smetarsko vozilo bodo predvidoma dobili jeseni, kmalu pa bo potrebno zamenjati tudi drugo smetarsko vozilo, pravijo na metliški komunali. Tam nameravajo v okviru naložb tudi razširiti poslovne površine ob upravni stavbi, kamor bodo umestili poslopja za vozila, stroje in garderobne prostore. V načrtu pa je tudi posodobitev in nadgradnja zbirnega centra Bočka, ki bi s tem deloval učinkoviteje ter postal bolj prijazen za uporabo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj