Na vsebino

Kolpa v izboru najčistejših evropskih rečnih kopališč

Foto: Uroš Raztresen
Foto: Uroš Raztresen

Kopanje v naravi ne pomeni vedno le skoka v morje in "boja" z visokimi valovi. Po vsej Evropi je veliko čistih, dostopnih in varnih rečnih kopališč. Od živahnih mestnih središč do plaž, skritih globoko v čudovitih nacionalnih parkih - stara celina ima za vsakogar nekaj. Ob svetovnem dnevu voda je portal Euronews objavil seznam šestih najčistejših rečnih kopališč na stari celini in nanj uvrstil tudi belokranjsko lepotico Kolpo.

Na jugovzhodu Slovenije ob meji s Hrvaško teče reka Kolpa - ena najtoplejših v državi. V poletnih mesecih lahko temperature v njenem spodnjem toku dosežejo tudi 30 stopinj Celzija, navajajo na omenjenem portalu. Ob tem izpostavljajo, da Kolpa v svojem zgornjem toku ponuja najlepši rafting, v spodnjem pa je več kot primerna za kopanje. Reka ob tem ponuja tudi številne možnosti za nočitev v kampih in glampingih, so se zapisali.

Poleg reke Kolpe seznam vključuje še mestno kopališče Oberer Letten v Zürichu, turkizno vodo reke Voidomatis v Grčiji, rečno plažo v Lorigi na Portugalskem, plažo pod naravnim mostom Pont d'Arc na reki Ardèche v Franciji in nacionalni park Lobau v Avstriji.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj