Na vsebino

Kakšne so najemnine občinskih prostorov v Črnomlju?

Občina oddaja v najem tudi prostore v "beli hiši" v Črnomlju. Foto: A.R.
Občina oddaja v najem tudi prostore v "beli hiši" v Črnomlju. Foto: A.R.

Na nekatera vprašanja občanov glede domnevno neučinkovite rabe proračunskih sredstev, ko gre za najemnine občinskih prostorov, je Občina Črnomelj v odgovoru na zastavljeno svetniško vprašanje Renate Butala, postregla z zneski najemnin za prostore, ki jih v Črnomlju oddaja posameznim uporabnikom.

V takoimenovani "beli hiši" na Kolodvorski cesti ima Občina Črnomelj na voljo dva prostora površin 13,8 oz. 36,2 kvadratna metra. Najemnika sta Klub belokranjskih študentov, kjer mesečna najemnina znaša 20 evrov ter Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, kjer je mesečna najemnina 504 evre.

Občina ima na voljo tudi pisarno v bivših prostorih zavarovalnice Sava na Ulici Staneta Rozmana v izmeri dobrih 27 kvadratov. Najemnik je Plesno društvo Arabeska, mesečna najemnina pa znaša 10,5 evrov. V Kreativni hiši mladih (bivši hotel Lahinja) je najemnica samostojna podjetnica Zdenka Stipanović, najemnina tam znaša 487 evrov mesečno.

Ostale poslovne prostore občina zaradi izkazanega javnega interesa posameznim društvom oddaja v brezplačno uporabo. To so KUD Godba Črnomelj, MC Bit Črnomelj, Planinsko društvo Črnomelj, društvo Proteus Bela krajina, Rdeči križ Črnomelj, Društvo prijateljev mladine Črnomelj, Energetsko svetovalna pisarna, Združenje borcev za vrednote NOB Črnomelj, Društvo invalidov Črnomelj in Društvo Sožitje.

Javni zavod RIC Bela krajina ima v najemu poslovni prostor na Ulica Staneta Rozmana 1, ki je v zasebni lasti. V njih so prostori Turistično informacijskega centra Črnomelj, mesečna najemnina pa znaša slabih 480 evrov. RIC Bela krajina od 1. marca plačuje tudi najemnino za nove prostore Podjetniškega inkubatorja Bela krajina, ki se nahajajo na Belokranjski cesti 36 in so v lasti podjetja Avto Krka. Mesečni strošek najema prostora tam znaša 8 evrov za kvadratni meter in bo sofinanciran tudi s strani inkubirancev, najemnikov coworking prostora ter najemnikov sodobne multimedijske predavalnice.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj