Na vsebino

Izmenjava dobrih praks – zaključni dogodek SPOT-a

Vesna Müller in Lorella Flego.
Vesna Müller in Lorella Flego.

Dogodek je bil namenjen podjetnikom, ki so v celotnem obdobju izvajanja projekta SPOT za zagotavljanje celovitih storitev za potencialne podjetnike in podjetja preko podpornih institucij odprli svoja vrata, predstavili svoja podjetja in poslovanje, podpornim institucijam, občinam in drugim, ki so s svojim sodelovanjem omogočile kvalitetnejše izvajanje projekta ter predstavnikom mikro, malih in srednjih podjetij ter potencialnim podjetnikom.

Začel se je s predstavitvijo SPOT – Slovenske poslovne točke, projekta, ki ga izvajajo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ministrstvo za javno upravo in javna agencija Spirit. Sledila je predstavitev aktivnosti in doseganje kazalnikov SPOT Svetovanje JV Slovenija v celotnem obdobju izvajanja projekta od 2018-2022. SPOT Svetovanje izvaja vrsto podpornih dejavnosti za podjetništvo. Informira o regionalnih podjetniških aktivnostih, objavlja članke na temo podjetništva, skrbi za objave v e-biltenu Moj spletni priročnik, svetuje pri razvoju poslovne ideje, pri ustanavljanju podjetij, prijavah na javne razpise. Skrbi tudi za mreženje subjektov podpornega okolja (šole, zbornice, združenja, zavodi, društva ...) in sodelovanje z občinami in sorodnimi institucijami ter za čezmejno sodelovanje. Poleg tega organizira delavnice in podjetniška usposabljanja, dogodke izmenjave dobrih praks in odpiranja podjetniških priložnosti. Predstavljeni so bili načrti za izvajanje aktivnosti v naslednjem letu.

Prisotne so nagovorili tudi županja in župana treh belokranjskih občin in poudarili pomen podpore SPOT-a iter vseh podpornih institucij podjetnikom pri njihovih začetkih, kot tudi pri nadaljnjem delovanju in razvoju. Poudarili so pomen opremljanja poslovnih con ter podobnih srečanj in mreženj.

Sledilo je predavanje Lorelle Flego z naslovom Uspešna poslovna kombinacija in moda za večjo samozavest podjetnikov. Predavateljica je urednica, voditeljica, diplomirana psihologinja ter strokovnjakinja za modo in komunikacijo. Tema predavanja je bila psihologija mode, kako oblačila vplivajo na naše počutje, kako dobro kupovati in pametno potrošiti denar, kako dobro zgraditi osebni slog, kako uporabiti barvno terapijo za boljše počutje. Zanimiva so bila tudi vprašanja udeležencev, ki so vsebino še dodatno popestrila.

Uspešno zgodbo podjetja Čebelarstvo Müller Matjaž s.p. in njihov inovativen produkt Bee Queen je predstavila Vesna Müller. Gre za mlado podjetje, ki nudi čebelje proizvode, med njimi pa je najbolj prepoznana inovativna krema in serum Bee Queen s čebeljim strupom. Imenujejo jo tudi naravni botoks. Stranke so z izdelki zadovoljne, zato načrtujejo nadaljnji razvoj in prodajo tudi v tujino.

Prisotni so srečanje v Kanižarici izkoristili še za medsebojno mreženje, pogovore in dogovore o medsebojnem sodelovanju ter izmenjavo podjetniških izkušenj.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj