Na vsebino

Izdelali bodo lastno kamišibaj predstavo

Knjižnica Črnomelj je 8. marca v sodelovanju s KUD Zlata skledica pričela z delavnico za otroke, ki bo v tem mescu potekala v petih delih. Delavnica je namenjena otrokom od petega leta dalje, popolnim začetnikom in tudi tistim, ki so se s kamišibajem že srečali. Cilj delavnice je izdelava lastne kamišibaj predstave, ki jo bodo otroci lahko predstavili na 8. festivalu kamišibaj gledališča v Beli krajini. Festival bo potekal v Knjižnici Črnomelj v soboto, 1. aprila 2023. V letošnjem programu se nam bodo v večini predstavili tudi otroci, ki ustvarjajo kamišibaje v okviru krožkov, ki jih imajo na šolah in bo res belokranjski.

Glavni namen delavnice je bolje spoznati zakonitosti kamišibaja in ustvarjalno pot od ideje do končnega izdelka: od izbora pesmi ali zgodbe, do izbora likovne tehnike, do samega risanja kamišibaja in do same izvedbe. Na delavnici letos sodeluje deset navdušenih otrok in tudi dve odrasli ustvarjalki. Vsi so si že izbrali svojo pesem ali izštevanko iz ljudskega izročila, si narisali načrt in do našega naslednjega srečanja, ki bo prihodnjo sredo, bodo že začeli risati na risalne liste.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj