Na vsebino

Iz Bele krajine v El Chaco

Foto: Uroš Novina
Foto: Uroš Novina

V sodelovanju Knjižnice Črnomelj in Slovenske izseljenske matice je včeraj v Kulturnem centru Semič potekala predstavitev knjige Daniela Brunskoleta iz Argentine z naslovom Iz Bele krajine v El Chaco. Knjiga govori Danielovem dedku, Alojziju Brunskoletu, ki je prišel v Argentino leta 1924 in tam tudi umrl leta 1965. Daniel si je želel, da bi se njegov ded vsaj simbolično vrnil skozi strani omenjene knjige, ki je bila napisana v kastiljščini, pred kratkim pa je nekoliko spremenjena izšla še v slovenskem prevodu.

Avtor je v knjigi rekonstruiral življenje starega očeta, saj se je veliko pomembnih podatkov, zlasti o dedovih zgodnjih letih, skozi čas izgubilo. Danielova oče in oba strica sta znala povedati o času po dopolnjenem desetem ali petnajstem letu, iz dedovega otroštva pa bolj malo, zato je moral avtor iskati raznorazne podatke, da je lahko verodostojno zapolnil skoraj petnajstletno vrzel tistega obdobja.

Pogovor je vodila urednica knjige mag. Nadia Molek. Za glasbeno popestritev večera je poskrbel Tone Plut.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj