Na vsebino

Dobre novice iz DSO Metlika

11. 3. je specializirana ekipa z Univerzitetne klinike Golnik vzela brise vsem stanovalcem in zaposlenim.

Rezultate prejemamo postopno, po zagotovilih NIJZ-ja bodo rezultati vseh odvzetih brisov znani jutri. Prosimo vas za potrpljenje in razumevanje.

Svojce okuženih s koronavirusom bomo o tem takoj obvestili. Razumemo vašo stisko in željo biti obveščeni o stanju svojih bližnjih, prosimo pa vas, da tudi vi razumete, da trenutno delujemo z zmanjšanim številom kadrov, ki se maksimalno trudijo z oskrbo stanovalcev, in da so klici »Ali že imate rezultate za mojega …?« za nas trenutno izredno moteči in nam jemljejo čas, ki ga nujno potrebujemo za zagotavljanje oskrbe in preprečitev širjenja virusa. Vsak pozitiven rezultat brisa nemudoma sporočimo svojcem. To pomeni, da, če vas nismo poklicali, vaš sorodnik ni pozitiven ali pa rezultat še vedno čakamo. Hvala za razumevanje.

Po pooblastilu ministra za zdravje Aleša Šabedra je za koordinacijo zdravstvene dejavnosti v DSO Metlika pooblaščen ZD Novo mesto, ki:
»… zagotovi kontinuirano izvajanje zdravstvene dejavnosti ter prisotnost zdravnika in diplomirane medicinske sestre skladno s potrebami uporabnikov institucionalnega varstva starejših DSO Metlika.«

Danes ob 11:25 smo dobili informacijo, da so vsi brisi zaposlenih že pregledani in novih okuženih med zaposlenimi ni.

Kljub temu pa vse zaposlene pozivamo, da še naprej spremljate svoje zdravstveno stanje in se v primeru poslabšanja le-tega držite prejetih navodil, ki so dostopni tudi na strani NIJZ – https://www.nijz.si/sl/koronavirus-za-strokovno-javnost. Pokličite osebnega zdravnika, ki vas bo usmeril naprej.

Do danes do 9:00 ure zjutraj so bili skupno pozitivni brisi treh stanovalcev in petih zaposlenih.

Do danes do 12:00 ure so bili skupno pozitivni brisi štirih stanovalcev in petih zaposlenih (pregledani so vsi brisi zaposlenih).

Zainteresiranim zaposlenim in stanovalcem sta na voljo dve psihologinji, ki nudita telefonsko pomoč skupno 4 ure dnevno. Kontakt je na voljo pri vodstvu DSO Metlika.

Vse zaposlene, ki so se zaradi zaprtja šol in vrtcev znašli v stiski in zaradi tega ne bi mogli opravljati delovnih obveznosti, obveščamo, da s ponedeljkom organiziramo varstvo za njihove otroke in mladostnike. Več informacij dobite pri vodstvu DSO Metlika.

Stanovalci se počutijo dobro, zaposleni v domu pa jim tudi v teh kriznih časih skušamo zagotoviti največje možno udobje, zato jim na njihovo željo v sobo dostavljamo dodatno sveže sadje ter kavo in druge napitke.

V domu še naprej izvajamo vse preventivne varnostne ukrepe.

Hvala za razumevanje in podporo.

Vir: DSO Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj