Na vsebino

Danes gneče in zastoji na cestah in mejnih prehodih

Na cestah po državi po pričakovanjih že nastajajo prvi zastoji. Na glavni cesti med Podgradom in mejnim prehodom Starod je zastoj dolg tri kilometre, zastoj nastaja tudi na cesti Izola–Portorož pred koncem izolske obvoznice. Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Vinica, Obrežje in Gruškovje.

Že včeraj so zastoji nastajali praktično na vseh avtocestnih krakih, največji zastoj pa je bil pred predorom Karavanke proti Avstriji. Zastoje je pričakovati tudi danes, saj se številni že vračajo z dopustov. Gneča bo tudi na mejnih prehodih. Včeraj je bilo treba na večjih mejnih prehodih s Hrvaško za vstop in izstop iz države čakati tudi po dve uri in več.

Na Darsu svetujejo, da potovanja načrtujemo vnaprej in sproti preverjamo stanje na cestah. Tudi policija voznikom svetuje, naj spremljajo prometne informacije o zastojih in čakalnih dobah na mejnih prehodih in cestah. Kljub vročini, gostemu prometu in zastojem naj ostanejo strpni in upoštevajo cestnoprometne predpise.

Vir: 24 ur; PIC
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj