Na vsebino

Čudežna moč eteričnih olj

Eterična olja so nam lahko v veliko pomoč pri zaščiti pred virusi in prehladi ter pri krepitvi telesne odpornosti. Članice Univerze za tretje življenjsko obdobje ZIK Črnomelj so pod mentorstvom zeliščarke Alenke Kukman praktično spoznavale uporabno vrednost eteričnih olj in mazil iz zdravilnih rastlin.

Na koncu delavnice so se strinjale, da lahko z eteričnimi olji preprečimo nekatere zdravstvene tegobe in si olajšamo tiste, ki nas že tarejo. Lahko pa olja uporabljamo za dopolnilno metodo pri konvencionalnem zdravljenju: »Če boste vključili uporabo eteričnih olj med svoje vsakdanje navade, boste zaščitili sebe, svojo družino in dom, ne da bi s tem obremenjevali telo s snovmi, ki so mu tuja in onesnaževali okolje,« svetujejo udeleženke delavnice.

Druženje ob ročnih spretnostih

Sicer pa so članice Univerze za tretje življenjsko obdobje ZIK Črnomelj začele tudi s tradicionalnimi srečanji ob ročnih delih. Udeleženke si krajšajo zimske urice ob pridobivanju oziroma mojstrenju ročnih spretnosti: pletenju, kvačkanju, vezenju in izdelavi različnih uporabnih predmetov. Znanja in spretnosti si medsebojno izmenjujejo pod mentorstvom izkušene prostovoljke Vere Jakša. Srečanja bodo potekala ob sredah, od 9. do 11. ure v prostorih Ljudske univerze ZIK Črnomelj.

Vir: ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj