Na vsebino

Črnomaljski policisti prijeli mladoletne vlomilce

Črnomaljski policisti so v noči na nedeljo na Belokranjski cesti v Črnomlju izsledili in prijeli tri mladoletnike, ki so vlomili v bencinski servis. Med preiskavo so ugotovili, da so storilci skozi vrata vlomili v prostore prodajalne in odtujili večjo količino tobačnih izdelkov ter več steklenic in pločevink z alkoholnimi pijačami. Vlomili so tudi v blagajno in ukradli denar. Z vlomom in tatvino so povzročili za okoli 1.500 evrov škode. Ukradene predmete so dolgoprstnežem zasegli in vrnili osebju prodajalne. Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo in center za socialno delo.

Vlomilci so bili med 12. in 13. majem na delu tudi v Dragatušu, kjer je neznanec vlomil v prostore društva in ukradel agregat, akumulator ter posodo z gorivom. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Metliški policisti pa so v noči na soboto na Jugorju pri Metliki zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Seat Ibiza. Med postopkom so ugotovili, da 29-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,86 miligramov (1,8 promila) alkohola. Vozniku so avto zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj