Na vsebino

Brat in sestra naj prostovoljca leta

Rok Šuštarič in Veronika Šuštarič. Foto: Andreja Grobiša
Rok Šuštarič in Veronika Šuštarič. Foto: Andreja Grobiša

V Kulturnem centru Semič so v soboto razglasili letošnje zmagovalce za Naj projekt podeželske mladine 2022, ki ga z namenom spodbujanja razvoja lastnih, izvirnih in drugačnih projektov med mladimi na podeželju, razpisuje Zveza slovenske podeželske mladine. Laskavi naziv so si tokrat prislužili člani Društva prijateljev mladine Sveti Jurij ob Ščavici s predstavitvenim videom Vinska degustacija. Drugo mesto pa so z videom Iz roke v roko skozi generacije avtorja Dominika Panjana, letos osvojili člani Društva podeželske mladine Metlika. Ti imajo v svojih vrstah tudi naj prostovoljca in prostovoljko leta. To sta postala brat in sestra Rok Šuštarič ter Veronika Šuštarič.

»Nismo pa ponosni samo na njiju, ampak na vse naše člane. Marsikomu se zdi samoumevno izpeljati kakšen dogodek, ampak je potrebno veliko pridnih prostovoljnih rok skozi celotno leto, veliko dobre volje, prostega časa in znanja. Največ pa nam pomeni, ko naši člani prostovoljno pomagajo z nasmehom na obrazu in se radi družijo med seboj ter spoznavajo nova društva. Želimo da veste, da je vsako vaše prostovoljno dejanje cenjeno in spoštovanja vredno!« so ob tem zapisali v Društvu prijateljev mladine Metlika.

Naziv Naj projekt podeželske mladine podelijo društvu, ki po mnenju strokovne komisije in javnega glasovanja prejme najvišje število točk. Letos se je za naziv potegovalo pet predstavitvenih videov.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj