Na vsebino

Belokranjsko druženje v Ljubljani malo drugače

Društvo Bela krajina Ljubljana je včeraj pripravilo drugi voden ogled v ciklu belokranjsko turistično-zgodovinskih vodenj po Ljubljani, ki jih v čast obletnice društva pripravljajo v letošnjem letu. Na drugem večernem sprehodu po Ljubljani so se odpravili po poteh nekaterih Belokranjcev (Adlešiča, Župančiča, Gangla) in arhitekta Jožeta Plečnika, ki so s skupnimi močmi oblikovali slovensko prestolnico, kot jo poznamo danes.

Če se je na prvem vodenem pohodu zbralo deset udeležencev, je bila udeležba tokrat bolj številčna. Pod vodstvom diplomirane umetnostne zgodovinarke in licencirane ljubljanske vodnice Nataše Flek, so si ogledovali Plečnikova dela in se pogovarjali o tem, kaj je imel z njimi opraviti ljubljanski župan belokranjskega rodu Juro Adlešič.

»Navdušeni nad energijo, ki se je včeraj ustvarila, že snujemo tudi ideje o tem, kako bomo divanili skupaj v naravi in si ogledali naravne bisere, ki jih ponuja Ljubljana z okolico ter Bela krajina, skupaj šli na kak pohod, nabirali gobe, ... Pridružite se nam (članarina je pičlih 15 eur) in skupaj z nami soustvarjajte naše ljubljansko-belokranjsko doživetje,« so na družbenem omrežju še zapisali v Društvu Bela krajina Ljubljana.

Vir: Društvo Bela krajina Ljubljana
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj