Na vsebino

Anja dobila bitko, veliko jih je še pred njo

Anja Fir se je s tehnično zahtevnim krožnikom uvrstila med najboljšo šesterico. Foto: POP TV
Anja Fir se je s tehnično zahtevnim krožnikom uvrstila med najboljšo šesterico. Foto: POP TV

Tekmovalci v kuharskem šovu Masterchef Slovenija so morali tokrat kuhati s slovenskimi sestavinami, kar jim je povzročalo velike težave. Anja Fir si je zadala kompleksno sladico s tehnično zahtevnimi komponentami in njen trud je bil na koncu poplačan.

Črnomaljka se je med ponujenimi sestavinami nerada odločila za bučno olje in bila v skrbeh, saj si je za takšen časoven okvir zadala težko nalogo. Med pripravo je imela težave s paljenim testom, a je vztrajala, saj so težave imeli tudi ostali tekmovalci.

Anja je na koncu uspela pripraviti vse komponente, le drugače jih je postregla, kot si je prvotno zamislila. Sodniki so pohvalili njeno ocvrto testo in lahek sladoled, Karim je želel več bučnega pralineja. Binetu se je kombinacija zdela zelo lepa, a je testo po njegovem mnenju zakrilo glavni sestavini.

Bine je končno odločitev obelodanil z besedami: "En krožnik nas je presenetil, bil je tehnično zelo zahteven in na njem sta se zelo lepo ujeli dve sestavini. In to sta ... bučno olje in med." Balkon si je prislužila Anja, ki je ob tem povedala, da je dobila eno bitko, da pa jih je še veliko pred njo. Ostali tekmovalci se morajo pripraviti na težek izločitveni test, na katerem bodo odločale najmanjše napake.

Vir: 24ur

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj