Na vsebino

Akrapovič z inovativnim dodatkom za avtomobile

Foto: Akrapovič
Foto: Akrapovič

Akrapovič je predstavil najnovejši inovativni izdelek v svoji ponudbi za BMW M3 in M4. Gre za zadnji spojler iz ogljikovih vlaken, s katerim podjetje širi ponudbo dodatkov za avtomobile.

Spojler je izdelan iz lahkih ogljikovih vlaken, zasnovan pa je bil s posebno pozornostjo na detajlih − do te mere, da je vzorec ogljikovih vlaken enak tistemu na Akrapovičevemu difuzorju, ki je opcijsko na voljo za avtomobila BMW M3 in M3. Gre za ročno izdelano komponento, ki so jo premazali z lakom in spolirali, da poskrbi za visok sijaj in privlačen videz, so sporočili iz podjetja, ki ima sedež v Ivančni Gorici, obrat pa v Črnomlju.

Spojler je nameščen na dveh nosilcih v obliki labodjega vratu, izdelanih iz lahkega strojno obdelanega aluminija – materiala, ki se uporablja tudi v letalski industriji. Omenjen material je zagotovilo za optimalno razmerje med težo in zmogljivostjo.

Akrapovičevi inženirji so z metodo končnih elementov določili optimalno razmerje med nosilnostjo in težo nosilcev, pri tem pa upoštevali funkcijo nastavljivosti in visoko stopnjo nosilnosti. Poleg tega so spojler ojačali s titanom, kar še izboljša konstrukcijsko stabilnost v osiščih. Uporaba titana skupaj z ogljikovimi vlakni poveča odpornost spojlerja proti galvanski koroziji, to pa prispeva k njegovi trpežnosti ob čim manjši teži. Tudi vijaki, s katerimi je spojler pritrjen na nosilca, so iz titana.

Spojler je mogoče nastaviti na tri ravni, pri čemer je treba kot nagiba nastaviti ročno pred vožnjo. Tri različne nastavitve zagotavljajo različno raven pritiska k tlom, odvisno od voznikovih potreb in pogojev vožnje. Spojler na vsaki strani krasi tudi enobarvni Akrapovičev logotip.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj