Na vsebino

7. pohod po Grajski pešpoti

Čeprav v dežju se je skupinica navdušencev na Jurjevo odpravila na 7. pohod po Grajski pešpoti.

Po zboru pri Starem podu v Adlešičih smo se odpravili na izhodiščno točko v Žuniče in se sprehodili po Šokčevem dvoru, nato pa nadaljevali v Paunoviče, Miliče in ob Kolpi do Adlešičev. Deževalo ni premočno in udeleženci so v hoji lepo napredovali, le postaj je bilo veliko. Dokler smo se pomikali po vaseh so nas prijazni domačini pričakovali pred svojimi domovi in vabili na okrepčilo. Začeli smo pri Vidnjevičih v Paunovičih, pa nadaljevali pri v Miličih pri Markovih, Žužičevih in Mitrovih. Pa tudi postanka, ki ga je pripravil KP Kolpa pri pravoslavni cerkvi sv. Petra in Pavla nismo mogli zaobiti.

Kljub oblačnemu vremenu in precejšnji razmočenosti terena je pohod potekal v prijetnem vzdušju, saj je bila druščina prijetna in zelo pestra. Domačini so se večinoma ustrašili slabe vremenske napovedi, zato pa so se nam pridružili prijatelji iz Prlekije in Trebnjega. Čeprav bi bilo ob bolj sončnem vremenu vse skupaj lažje, pa je bilo gibanje v mirni naravi in skoraj popolni tišini zelo prijetno.

Že 8. maja pa bodo v poljanski dolini ob Kolpi pripravili naslednji pohod v Krajinskem parku Kolpa. Vabljeni na pohod, ki poteka tradicionalno ob Dnevu Evrope po Najjužnejši pešpoti.

Vir: KP Kolpa

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj